Kuben Byg - advarsler og oplevelser

Før du lejer lejlighed af Kuben Byg, så læs vores om vores oplevelser på denne side. Vi flyttede 1. juni 2009 ind i Tvillingegård, en 3-værelses lejlighed som Kuben ikke kunne få solgt til 2.895.000 kr., og derfor lejede ud til os. Det kom til at koste os en del flere penge og problemer end vi havde forudset.

Det hele startede godt. Vi fik anvist en dejlig ende-lejlighed med fin udsigt og flyttede ind. Men herefter gik meget galt, og en del af problemerne kan henføres til en dårlig service i Kuben Bygs ejendomsadministration, og en grådighed jeg ikke har set før. Kuben Byg går lige til stregen, og det bør nye lejere være opmærksomme på.

Har du kommentarer er du meget velkommen til at kontakte mig på eriksen.morten.9000@gmail.com

Venlig hilsen
Morten Eriksen, tidl. lejer hos Kuben Byg

Vores lejekontrakt

Kuben Byg har nogle dygtige folk, der kan skrive sig ud af rigtig mange almindelige forhold i en lejekontrakt, til skade for lejer. De er:

Men hvorfor flyttede vi ind? Vi skrev jo selv under! Ja, det gjorde vi. Men vi var ikke grundige nok til at læse kontrakten igennem, og derfor opfordrer vi andre til ikke at begå samme fejl. Kend din kontrakt, og få gerne LLO til først at læse den igennem. Det vil absolut kunne betale sig.

Ekstra-regninger - 6 stk. på et år

  1. Forøget leje: 500 kr. ekstra pr. måned
  2. Forøget depositum (som følge af forøget leje): 500 kr. ekstra pr. måned januar, februar, marts
  3. Forøget leje pga. grundskyld: 500 kr. ekstra pr. måned
  4. Tilbagevirkende kraft for forøget leje: 2000 kr. engangsbeløb
  5. Forøget depositum (som følge af forøget leje): 500 kr. ekstra pr. måned januar, februar, marts
  6. Efterregning for forbrug (som viste sig at være en fejl, men som Kuben ikke umiddelbart gad gøre noget ved)
Vi fik altså - oveni leje-forhøjelsen - en ekstra-regning i foråret 2010. Den hævede vores husleje med endnu 500 kr./md. Dette skyldtes en forøget grundskyld i kommunen. Alt dette betød, at vi allerede ½ år efter indflytning måtte betale netto 1000 kr. ekstra om måneden.

Manglerne

Fugt

Lejligheden var fra starten plaget af indtrængende vand og fugt. Vi blev dog forsikret, at dette ville blive lavet hurtigst muligt. Der kom vand ud ved stikkontakt og ved brandalarm, så sidstnævnte ikke var slået til. Da Kuben Byg endelig besluttede sig for at "udbedre" dette, sluttede de brandalarmen til igen - UDEN at fixe vandproblemet. Det betød, at brandalarmen smeltede og slog relæet fra da der var gået et par uger. Herefter blev der boret huller så vandet kunne komme ud igen.

Strømsvigt

Vi var, bl.a. pga. hændelsen med brandalarmen, plaget af adskillige strømsvigt i en måned. Frysevarer måtte kasseres, og der var konstant elektriker for at rette problemet. Viceværten gjorde virkelig hvad han kunne, men det var som om, at de håndværkere der skulle reparere manglerne ikke havde læst på lektien.

3500 kr. pr. måned i forbrug?

I foråret 2010 kommer opgørelsen over forbrug. Til vores overraskelse er de tre dage som vi brugte til at flytte ind i slutningen af maj (og som vi selvfølgelig skulle betale for), blevet opgjort til 350 kr. i forbrug (det svarer til et månedligt forbrug på 3500 kr.). Så der kommer en efterregning på 167 kr. Nu bliver det lige sjovt nok, så jeg skriver til administratoren.

Det får jeg ikke umiddelbart så meget ud af:

from: Morten Eriksen
to: [anonymiseret]@kubenbyg.dk
date: Tue, Mar 23, 2010 at 6:56 PM
subject: Varmeregning?

Hej

Vi har modtaget besked om modregning af ikke betalt varme og vand i vores husleje for maj. Varmeregnskabet der henvises til løber fra 29.7.2008 til 31.5.2009. Vores samlede regning for to dage er ca. 350 kr. Det kan vist ikke passe?

VH Morten Eriksen
Hej Morten

Det kan jeg godt se umiddelbart ser lidt sjovt ud, men regnskabet er lavet af ISTA, ud fra de aflæsninger de har foretaget samt indflytningsdatoer.
Jeg kan ikke gøre så meget ved det, da de har brugt de korrekte tal.

Med venlig hilsen
Kuben Byg P/S
Sidsel Guldhammer Ringsted
Hej

Jeg vil gøre opmærksom på, at varmen ikke blev aflæst da vi flyttede ind - og dette er angivet i vores overtagelsesrapport (skabet kunne ikke åbnes). Hvis du ikke kan gøre noget ved det - hvem skal vi så have fat i?

VH
Morten
Hej Morten

Det er jeg godt klar over, det er tilfældet med flere lejligheder. dvs. at regnskabet er lavet med graddage, som bruges når der mangler aflæsninger. Denne udregning er ligeledes lavet af Ista og er ikke unomalt.

Jeg vil ikke mene at der er grundlag for at klage yderligere over en mindre efterregning som denne, og det er til mig dette skal ske.

Med venlig hilsen
Kuben Byg P/S
Sidsel Guldhammer Ringsted
Okay! Her bliver jeg smule muggen. Èn ting er, at administratoren ikke vil foretage sig noget som helst (på trods af at en klage - som det anføres - altid skal ske til denne). Noget helt andet er, at sagen nu forsøges bagatelliseret som en "mindre efterregning". Nuvel. 150 kr. er ikke alverden, men på det her tidspunkt har vi absolut ikke lyst til at betale så meget som 1 krone for meget. Slet ikke til Kuben Byg. Og slet ikke oveni en åbentlyst fejlagtig opgørelse. Derfor ringer jeg efter ovenstående mail og får - efter en længere samtale - administratoren overtalt til at tage sagen op med ISTA (dvs. gøre sit forbandede job).

En uge efter rykker jeg for svar.

¨ from Morten Eriksen
to Sidsel Guldhammer Ringsted
date Tue, Apr 6, 2010 at 1:10 PM
subject Re: Varmeregning?

Hej
Er der noget nyt i denne sag?
/Morten
Hej Morten

Nej, har ikke hørt fra Ista endnu. Jeg skal nok vende tilbage når jeg hører noget.
Med venlig hilsen

Sidsel Guldhammer Ringsted
Kuben Byg P/s
Jeg er ikke en brokrøv der gider at rykke folk hele tiden, og være urimelig. Så administratoren får lidt tid. Jeg tænker at tre uger må være nok. Så skriver jeg igen.
from Morten Eriksen
to [anonymiseret]@kubenbyg.dk
date Mon, Apr 26, 2010 at 9:27 PM
subject Re: Varmeregning?

Hej

Så er det 20 dage siden jeg sidst hørte fra dig... Betyder det at der ikke er noget nyt?! Jeg går ud fra at det har opsættende virkning for efterregningen, så den ikke trækkes den 1.

VH
Morten
Så kommer der endelig svar
Hej Morten

Det er fint at du rykker mig - men du kan ikke forvente at jeg kan svare dig når ISTA ikke har vendt tilbage. Jeg kan ikke selv lave disse opgørelser.
Men når det er sagt modtog jeg den 23. april 2010 (har været på ferie siden 22 april. , derfor har du ikke hørt noget..) svar fra Ista vedr. din opgørelse. De skriver at de har konstateret en fejl og at de sender en ny opgørelse på et mindre forbrug.
Så jeg sender dig denne opgørelse når jeg modtager den fra ISTA, den gamle efterregning er kørt sammen med huslejen for maj, du kan evt. trække beløbet fra og bruge samme indbetalingskort. Alternativt modregner jeg for juni måned.

Med venlig hilsen
Sidsel Guldhammer Ringsted
Kuben Byg P/s
Arh. Det gjorde da ikke ondt vel, at yde lidt service til dine lejere? Vi betaler efterregningen sammen med huslejen, der jo trækkes automatisk. I skrivende stund afventer vi den nye opgørelse. Og den skal jeg selvfølgelig gerne rykke for (også).

Links

Lejernes LO (LLO)
Lejeloven
Kuben Byg

Valid HTML 4.0 Transitional